How to plan?

21-06-2018

Pfff... de proefwerkweek is weer van start gegaan, veel te veel leren! Dat lukt toch nooit? Wel met deze tips en tricks! Veel leesplezier! 

Hier heb ik 10 tips om goed te kunnen plannen voor je proefwerkweek of andere toetsen!

1. Maak een tabel met wanneer je welk vak hebt, hoe laat je dit vak hebt en wat je er voor moet leren. Voorbeeld:

22 juni: Frans / 10.00-11.00 / Luistertoets hoofdstuk 1 t/m 5

2. Schat ook voor jezelf in hoeveel dagen je de tijd nodig hebt om te leren voor dat vak. Schrijf dit bij je tabel! Voorbeeld:

22 juni: Frans / 10.00-11.00 / Luistertoets hoofdstuk 1 t/m 5 / 3 dagen leren

3. Maak nu een nieuwe tabel met een planning wat je per dag moet leren! Voorbeeld:

  • 19 juni: leren voor Frans, Natuurkunde & Wiskunde
  • 20 juni: leren voor Frans, Natuurkunde, Wiskunde & Duits
  • 21 juni: leren voor Frans, Duits en Engels
  • ...

4. Maak ook een afspraak met jezelf, voltooi je je planning per dag niet? Dan geen chocolade vandaag! Denk je dat je jezelf niet kunt bedwingen? Vraag dan een van je ouders / verzorgers om hulp, vraag ze om het weg te leggen en pas te pakken als jij je planning voltooid hebt!

5. Maak samenvattingen OP PAPIER, het is niet altijd even leuk, maar het werkt wel! Moet je grammatica kennen voor Duits? Zet alles op een rijtje wat je moet kunnen en schrijf erbij wat je kunt (waar je dus niet zoveel tijd aan hoeft te besteden) of wat je moeilijk vind (waar je meer tijd aan moet besteden).

6. Moet je woordjes kennen voor Engels? Maak een WRTS lijst aan, dit kun je gratis doen en je kunt overhoren tot je het kent! Het is ontzettend makkelijk te begrijpen en ontzettend handig.

7. Heb je een aantal vakken die je moeilijk vind? Begin op tijd! Ook al heb je er geen zin in, stiekem weet je toch wel dat je moet leren, probeer je erover heen te zetten (ja, dit is heel moeilijk, ik weet het ;)).

8. Wissel ook samenvattingen uit met je klas (foto's), hun schrijven waarschijnlijk toch weer andere dingen op als dat jij doet, zo weet je zeker dat je alles leert.

9. Ben je een toets vergeten (kan altijd gebeuren), ga niet stressen (ook dit is moeilijk, ik weet het), zodra je gaat stressen heb je meer kans op black-out en dan weet je letterlijk niks meer, als je rustig blijft en tegen jezelf blijft zeggen dat het goed komt, herinner je je vaak nog wel iets uit de les, zo kun je toch de toets zo goed mogelijk maken!

10. Als laatste: NO STRESS! Ja, het is een toets, maar waar heb je precies deze toets later voor nodig? Heb je de toets niet zo goed gemaakt? Maakt niks uit, de volgende gaat vast weer beter!

(Ook bij deze wil ik niet zeggen dat dit de beste manier is of dat dit voor iedereen werkt, maar ik laat gewoon mijn ervaring zien en hopelijk kan ik jullie hiermee helpen!)

© 2018 Fashion blog. THISISELLI
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin